Kadehuis Arnhem

Kadehuis Arnhem

Het project Kadehuis in Arnhem is een nieuwbouwproject van BAM Bouw en Techniek – Integrale Projecten Zuid en is gelegen aan Rijnkade. Op het terrein heeft eerst een bestaand gebouw gestaan, dat is gesloopt.

Nabij de nieuwbouw staat ook restaurant de ‘Foodhall’, die tijdens de bouwwerkzaamheden bereikbaar moet zijn. De looproute hiernaartoe loopt over de bouwplaats. Om hiervoor een veilige looproute te creëren is er speciaal een loopbrug ontworpen en geproduceerd voor het werk.

Kadehuis Arnhem - loopbrug     Kadehuis Arnhem loopbrug 2

De nieuwbouw heeft een parkeergarage, die we met mantokist hebben uitgevoerd. De buitenwanden in de kelder worden gestort tegen een csm-wand; dit is een soort van damwand.
De mantokist wordt voor deze wanden uitgevoerd met steunbokken in combinatie met ankers in de vloer om eenzijdig te kunnen storten.

Kadehuis Arnhem mantokist

De begane grond en de verdiepingen gaan we uitvoeren met een stalen wandkist (superkist 2.0).

De begane grond is een verhoogde laag met verschillende storthoogtes. Voor deze wanden wordt de stalen wandkist opgetopt met een verhoging van 1,6m. Hiervoor hebben we nieuwe aansluitdetails voor de schoren moeten maken.

Kadehuis Arnhem stalen wandkist

Na de begane grond wordt de verhoging van de stalen wandkist gedemonteerd en worden de verdiepingslagen gestort.

De breedplaatvloeren worden ondersteund door middel van AR-ondersteuning voor de begane grond en eerste verdiepingsvloer. De overige verdiepingen worden met een traditionele ondersteuning gemaakt. Voor Kerst 2022 moet de ruwbouw klaar zijn. 

Kadehuis Arnhem AR ondersteuning